4 kroky při nákupu dárků on-line v zahraničí

Pokud se i Vy letos přidáte k těm, kteří chtějí ušetřit při pořízení vánočních dárků a rozhodnou se nakupovat on-line v zahraničí, máme pro Vás několik důležitých tipů:

 

 Využijete srovnávače

Najděte si v dané zemi, kde chcete nakupovat, některý ze srovnávačů. Jednak Vám pomůže zorientovat se v cenách a také zde uvidíte recenze a hodnocení jednotlivých e-shopů, což Vám může napovědět při výběru. Pro příklad v Německu je oblíbený srovnavač Billinger.de, v Polsku Ceneo.pl a další. Pokud má na srovnávači e-shop dobré recenze, nemusíte se obávat svůj nákup realizovat.

 Čtěte pozorně

Na zvoleném e-shopu je vždy dobré si vše dobře přečíst, ideálně včetně obchodních podmínek. Pokud nevládnete cizím jazykem, dobrým pomocníkem se Vám stane Google překladač. Zde jednoduše zadáte adresu vybraného e-shopu a Google Vám celé jeho stránky automaticky přeloží.

 Nenechte se odradit dopravou

Většina zahraničních e-shopů neumožňuje dopravu zboží do zahraničí. Řešení najdete u specializovaných přepravních firem. Zdarma Vám poskytnou adresu jejich skladu ve vybrané zemi, kam si necháte zboží zaslat, a následně ho přivezou do ČR na Vámi zvolenou adresu. Takové služby poskytuje například logistická firma Tiptrans.com a mnoho dalších.

 Plaťte převodem

Při platbě vyberte variantu “platba převodem” a využijte naši službu Europlatba, díky níž zaplatíte za zboží s kurzem až o 2 % nižším, než při jiných běžných formách platby např. kartou on-line a podobných jako PayPal. Navíc Europlatba je samozřejmě bez poplatků a další výhodou je, že nikomu nezadáváte citlivé údaje z Vaší karty. Vy nám pošlete platbu v českých korunách, my zaplatíme e-shopu v jeho měně. Vyzkoušejte na www.europlatba.cz