Jak poslat peníze do zahraničí? Levněji a chytře.

 

Chystáte se poslat peníze do zahraničí a zajímá Vás, kolik Vás takový převod bude stát? Nejdříve je vhodné udělat si průzkum, abyste věděli, co máte očekávat. Srovnávat je potřeba především poplatky a směnný kurz. A jaké jsou tedy možnosti?

 

Bankovní převod je určitě nejběžnější řešení, jak poslat peníze do zahraničí. V žádném případě se však nejedná o nejlevnější způsob. Poplatek za transakci se bude lišit v závislosti na vaší bance, měně a cílové zemi příjemce. Kolik vás celá transakce vyjde, záleží především na aktuálním směnném kurzu, který banka nabízí. Ten u bankovních institucí nebývá právě nízký a platbu tak znatelně navyšuje.

 

Možnost poslat peníze do zahraničí poskytuje i Česká pošta. Vybrat si můžete mezi převodem na účet a příjmem hotovosti. Poštovní poukázka Vám umožní odeslat peníze do 12 zemí. Na přepážce je vložíte hotově v českých korunách, v cílové zemi je příjemce dostane v eurech či dolarech. I pošta si za každou takovou transakci účtuje poplatek a problémem může být i poměrně dlouhá doba převodu.

 

Western Union je dobrou variantou, pokud potřebujete odeslat peníze, aby je dotyčný dostal v hotovosti co nejdříve, třeba i v řádu několika minut. Díky obrovskému množství poboček můžete částku odeslat např. z Prahy a příjemce si ji takřka obratem vyzvedne klidně na druhé straně planety. Nevýhodou jsou vyšší servisní poplatky za převod a ne úplně výhodný směnný kurz.

 

Europlatba od české společnosti EasyChange licencovaná ČNB je online služba fungující na principu virtuální směnárny. Umožňuje bezpečně převádět peníze z jedné měny do druhé. Platby jsou na zahraniční účty zasílány přímo ze zahraničních bank, čímž se vyhnete zmiňovanému poplatku ve své bance. Vždy dopředu víte, kolik přesně zaplatíte, popřípadě kolik přesně obdrží příjemce. Služba je tak zcela transparentní. K převodu potřebujete pouze účet v jakékoli české bance a znát číslo účtu IBAN příjemce. Jedná se tak o jednu z nejlevnějších a nejjednodušších možností na trhu, jak poslat peníze do zahraničí. Vyzkoušejte svou platbu na www.europlatba.cz