On-line vánoční nákupy v zahraničí? Pomůže Europlatba!

 

Řešit vánoční nákupy přes e-shopy už je pro českého spotřebitele v posledních letech standardem. Stále na větší oblibě získává však i nákup z internetových obchodů v zahraničí, jež nám nabízí nejen širší výběr, ale především lepší ceny. Navíc tuzemští obchodníci hlásí, že letos nebude některého žádaného zboží z důvodu vysoké poptávky dostatek, a tak ceny dárků v ČR poletí ještě výš. 

Například u nás nejprodávanější kočárek nejmenované značky, koupíte v německém e-shopu v přepočtu o 5.000 Kč levněji něž u nás. Podobné je to s elektronikou a také značkovým oblečením, kdy běžně ušetříte až několik desítek procent, a to i díky aktuálně výhodnému kurzu koruny. Nejjednodušší je nakupovat na zahraničních e-shopech, které sídlí v některé ze zemí Evropské unie. Při takovém nákupu má zákazník vždy minimálně stejná práva jako v Česku, tedy dvouletou záruku a čtrnáctidenní lhůtu pro vrácení zboží bez udání důvodu. Oblíbeným cílem zákazníků jsou také velké světové e-shopy jako Amazon nebo Ebay, kde najdete snad vše, po čem Vaše srdce zatouží.

Aby se takový nákup opravdu vyplatil, je potřeba dát si pozor na několik věcí. Hlavní z nich je kurz, díky kterému lze výrazně ušetřit. Při nákupech v zahraničním internetovém obchodě zákazník obvykle vidí cenu v místní měně. Pokud tedy nemá cizoměnový účet, musí částka projít konverzí. A právě s tím Vám pomůže naše služba Europlatba, díky níž jednoduše on-line zaplatíte za vybrané zboží a to se směnným kurzem až o 2 % nižším, než při jiných běžných formách platby např. kartou on-line a podobných jako PayPal, kde není kurz zdaleka tak výhodný. Navíc Europlatba je také samozřejmě bez dalších poplatků.  A možná nejcennější výhodou je, ženezadáváte citlivé údaje jako je číslo Vaší karty na stránkách zahraničního prodejce, které se dají v mnoha případech snadno zneužít. Vy nám pošlete platbu v českých korunách, my zaplatíme obchodníkovi v jeho měně a je hotovo. Přejeme šťastný výběr dárků a hlavně klidné předvánoční období

 

Vyzkoušejte svou první platbu zde